Kategorier
Okategoriserade

Sälja bil Stockholm – tips inför försäljningen 

Funderar du på att sälja bilen i Stockholm? I så fall finns det en massa saker att tänka på. I den här texten ska vi titta närmare på detta och ge dig några tips och råd som kan underlätta din resa mot att sälja bil i Stockholm. 

Det du bör vara medveten om är att du som säljare har vissa skyldigheter. Du ska dels se till att bilen är värderad och dels så kommer du också – i samband med att den säljs – vara den som registrerar ägarbytet. En annan viktig sak som åligger dig är att säkerställa att köparen de facto är den person hon/han utger sig för att vara. 

Med detta sagt så tänkte vi här nedan ge dig de utlovade tipsen – enligt följande: 

  • Gör iordning bilen. Ingen kommer att vara intresserad av en bil som ser smutsig och sliten ut. Se till att städa bilen rejält invändigt och tvätta den noggrant på utsidan. Du ska ha alla papper – registreringsbevis, besiktningsprotokoll, servicebok, extrautrustning och så vidare –  i ordning också. 
  • Sätt ett pris. Värdera bilen – det går att göra gratis online – och bestäm dig för ett pris. Var beredd på att det kommer att ringa en massa människor som ger dig rena skambud. Se till att vara tydlig i annonsen att det inte handlar om en förhandlingsfråga, utan att det sagda priset är det som gäller. 
  • Var flexibel. Vill du sälja bilen i Stockholm så måste du också vara beredd att göra vissa uppoffringar där du med kort varsel ska kunna visa bilen för spekulanter. Det kan komma ett samtal när som helst och du måste kunna agera och visa bilen så snabbt som möjligt. Det är kanske inte läge för att golfrunda. 

Bilhandlare. Att sälja bilen privat kan ge dig mer pengar – men du kommer också att få jobba hårt för att nå det slutpris du siktar på. Är du beredd att gå ner lite i pris så är ett bra alternativ att sälja bilen i Stockholm till en bilhandlare. Det ger dig en snabb, smidig affär – och dessutom en möjlighet att använda bilen som inbyte för en ny sådan.